Heerlijk op vakantie in eigen land

  • Redactie
  • Geen reacties

Jij wil heerlijk op vakantie. Wellicht zijn de koffers ook al gepakt, de familieleden die wel en niet mee mogen ingelicht en is de kat al naar de opvang, maar is er nog één cruciaal probleem; waar ga je naartoe? Je wil stiekem niet ver weg, want het is de eerste keer weer op vakantie, maar dicht bij huis blijven is ook zo saai. Maar ís het dat wel? Of is tegenwoordig vakantie vieren met een huisje huren Nederland of in een badhotel Scheveningen misschien wel héél erg leuk? 

Jouw droomvakantie 

Allereerst is het goed om te weten op wat voor soort vakantie je graag gaat. Hoe ontspan jij? Wat vind jij leuk om te doen; waarin kom jij helemaal tot rust of waar ga je juist helemaal van aan en kan je volledig je ei in kwijt? Vakantie gaat om even weg van alles, even bij jezelf zijn en bij de eventuele mensen die je meeneemt. Stel deze vragen dus ook vooral aan je eventuele reisgenoten, én heel serieus aan jezelf; aan wat voor vakantie zitten jullie te denken? Op vakantie met allemaal mensen die enorm van geschiedenis en cultuur houden en het liefst de oude stadscentra en beste musea afstruinen om daarna te ontspannen bij een authentiek Italiaans restaurant, is héél anders dan fervent wandelaars die de schoenen en het fleecevest al klaar hebben hangen en het liefst de hele week de Veluwe op gaan. 

Al dat aanbod

Gelukkig heeft Nederland voor alle soorten vakantiegangers wat te bieden. Je lijkt nog wat sceptisch, dus laat het me snel uiteenzetten. Denk allereerst eens aan onze prachtige natuur. Niet alleen zijn er de hierboven genoemde Veluwe, maar ook de prachtige wandelgebieden van de Mokerheide én de heuvels in Limburg. En hierbij wordt nog niet eens gesproken over onze prachtige kust. Ook liggen er bovenin nog vijf eilanden die stuk voor stuk geweldige, ruige natuur te bieden hebben voor iedereen die ook maar een beetje opleeft van genoeg zeewind. Gelukkig is er ook voor de mensen die meer van het nachtleven en de cultuur houden genoeg te doen; het stadsleven van Nederland is zo gek nog niet. Natuurlijk is Amsterdam leuk, maar geef ook steden als Zwolle en Utrecht een kans. Die hebben net zoveel te bieden en zien niet zo zwart van de toeristen. Win-win!

 

Dus, of je nu dit najaar de natuur in duikt of lekker naar de stad gaat, veel plezier!

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.