Hier let je op bij het afsluiten van een hypotheek

  • Redactie
  • Geen reacties

Een hypotheek afsluiten is voor veel mensen de grootste investering van hun leven. Hierdoor is het belangrijk om een goede keuze te maken. In deze blogpost lees je allerlei handige tips, waardoor je terecht komt bij een voor jou geschikte hypotheek die zo min mogelijk risico’s met zich meebrengt.

Belangrijke componenten om te vergelijken

Hoe hoger de overwaarde is op jouw huis, hoe minder risico de bank als het ware loopt. Hierop hebben de banken dan ook hun rentebeleid aangepast. Wanneer je hypotheken gaat vergelijken, kun je zelf zien in welke risicocategorie je valt en wat dit voor je betekent. Ook zie je per geldverstrekker wat je rente zou zijn en hier kun je je keuze onder andere op baseren. Daarnaast is het een tip om niet alleen hypotheken te vergelijken op basis van de rente die je zult gaan betalen. Een hypotheek bestaat namelijk uit twee onderdelen; de rente, en vervolgens heb je de aflossing. Een lage hypotheekrente zorgt niet gelijk ook voor de laagste maandlasten.  

Rente laten vastzetten

De aanbieders van hypotheken adverteren vaak met allerlei speciale aanbiedingen die allen heel aantrekkelijk klinken. Vaak is de rente zo laag, dat mensen hier al snel mee instemmen. Maar, vaak betreft het een korte rentevaste periode. Hierna wordt de rente opnieuw bepaald en kan het zijn dat je opeens veel meer gaat betalen. Natuurlijk kun je altijd nog je hypotheek oversluiten, maar ook dit brengt kosten met zich mee. Kijk dus vooruit en ga voor de meest voordelige optie in jouw geval.

Eigen middelen inzetten

Je kunt er ook voor kiezen om je eigen middelen in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld de hypotheekrente verlagen, of de kosten voor het afsluiten van een hypotheek op deze manier voldoen. Zo worden de netto maandlasten misschien wel positief beïnvloed. Staat er een verbouwing of iets dergelijks op de planning? Dan kunnen bepaalde hypotheken met betrekking tot verduurzaming misschien wel interessant voor je zijn. Vervolgens is het ook belangrijk om te kijken naar de looptijd. Wanneer je bijvoorbeeld offertes met elkaar gaat vergelijken zorg er dan voor dat je met dezelfde looptijd rekent. Op deze manier krijg je een realistisch beeld en kom je achter de meest gunstige hypotheek voor jouw situatie.  

Hulp nodig?

In dit artikel staan de belangrijkste zaken voor je zoektocht naar de juiste hypotheek op een rij. Kom je er om welke reden dan ook niet helemaal uit? Plan dan bijvoorbeeld een Hypotheekadvies gesprek bij Univé in. Zij helpen je met vergelijken en tevens geven de specialisten bij Univé onafhankelijk advies. 

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.