Is jouw auto wel op de juiste manier verzekerd?

  • Redactie
  • Geen reacties

Het klinkt eenvoudig: een verzekering voor je auto afsluiten. Toch vinden veel mensen dit lastig omdat zij niet precies weten wat ze moeten kiezen. Dat er veel te kiezen valt, is duidelijk, maar de vraag is wat je precies nodig hebt. Iedereen weet dat een verzekering voor je auto verplicht is, maar dat wil niet zeggen dat iedereen hetzelfde pakket moet kiezen. Om een einde aan deze onzekerheid te maken, leggen we je graag uit hoe je tot de perfecte autoverzekering komt. Weet je eenmaal waar je rekening mee moet houden, dan is het een fluitje van een cent om een polis af te sluiten waar je jarenlang de vruchten van zult plukken. 

Is de voordeligste polis ook altijd de beste optie voor je wagen? 

Als je iets wilt kopen, is het gebruikelijk om te kijken waar je de scherpste tarieven aangeboden krijgt. We raden je aan om deze tactiek niet toe te passen wanneer je een autoverzekering wilt afsluiten. Een verzekering is namelijk bedoeld om je kosten te besparen. Door iedere maand geld over te maken naar je verzekeraar, koop je het risico af dat je onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Kies je voor de laagste premie, dan is de kans ook groot dat je heel minimaal gedekt bent. Dat heeft weer te maken met de dagwaarde van je auto. Dit is namelijk waar je verzekeraar naar kijkt. Hoe ouder je wagen is, hoe lager de dagwaarde en hoe minder rendabel het wordt om schade te herstellen. Vandaar dat je ook altijd kunt kiezen uit diverse polissen want deze zijn samengesteld op basis van de leeftijd van een auto. Het is dus belangrijk om de polis te kiezen die bij je wagen past. Op die manier ben je niet alleen goed verzekerd, en krijg je wat je betaalt. 

Kies de polis die past bij de leeftijd van je wagen 

Als je graag een Univé autoverzekering berekenen wilt, kun je op hun site per verzekering zien wat je aan kosten zou moeten betalen. Heb je een nieuwe auto, of een die maximaal zes jaar oud is, dan is de allriskverzekering de beste optie. Deze polis dekt namelijk alle vormen van schade, dus ook wanneer je deze zelf veroorzaakt hebt. Voor auto’s tussen de zes en negen jaar is de WA+ Beperkt Casco verzekering een goede optie. Deze dekt niet alle schade, dus je kunt je verzekering niet inschakelen als je schade hebt als gevolg van een door jou veroorzaakt ongeluk. Wel kun je schade declareren die ontstaan is als gevolg van brand, inbraak of een aanrijding met een loslopend dier. Tot slot is er de WA-basisverzekering voor auto’s van negen jaar of ouder. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht een verzekering te hebben, maar je kunt er geen schade mee claimen. Je auto is het waarschijnlijk niet meer waard om een dure reparatie te ondergaan. 

Je verzekering uitbreiden met interessante aanvullende opties

Wanneer je alles uit je verzekering wilt halen, kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Deze pakketten zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Je kunt bijvoorbeeld pechhulp toevoegen. Mocht je onverhoopt langs de kant van de weg komen te staan met je wagen, dan kun je gelijk hulp inschakelen. Een monteur komt naar je toe en zal proberen het euvel te vinden en hem te repareren. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen. Bekijk alle aanvullende polissen op de site van je verzekeraar. Je kunt hier meer info vinden, je polis samenstellen en hem vandaag nog afsluiten. Veel succes!

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.