Wat zijn de voordelen van een fulfilment center

  • Redactie
  • Geen reacties

Als je een eigen webwinkel hebt, dan verkoop je natuurlijk producten via het internet. Veel webwinkels maken gebruik van een fulfilment center aangezien dit veel voordelen te bieden heeft. Mocht je niet weten wat een fulfilment center is, een fulfilment center neemt het verzenden van de producten uit jouw handen. Zij gaan dus namens jouw webwinkel de producten verzenden naar je klanten. Wil je weten welke voordelen een fulfilment center te bieden heeft? Dan is het aan te raden om dit handige artikel te lezen. 

 

Late cut-off tijden

Een van de grootste voordelen van het gebruiken van een fulfilment center, is dat een fulfilment center late cut-off tijden heeft. Dit houd in dat je door het gebruiken van een fulfilment center tot op het laatste moment een bestelling kan verzenden. Dit is allemaal mogelijk doordat een fulfilment center een contract heeft met een transportbedrijf. Zij brengen de bestellingen vaak in de nacht naar het depot toe. Houd er wel rekening mee dat niet elk fulfilment center deze diensten aanbied. 

 

Geen materialen meer nodig

Een van de nadelen van het verzenden van producten naar je klanten, is dat je voor het verzenden van producten talloze verschillende materialen nodig hebt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan verpakkingen zoals brievenbus doosjes of een verzend doos. Een van de andere voordelen van het inschakelen van een fulfilment center, is dat je geen verpakkingen meer hoeft aan te schaffen. De gekozen fulfilment center gaat namelijk de producten verpakken en verzenden naar je klanten. 

 

Je hebt geen opslagruimte nodig

Wanneer je een webwinkel hebt waar duizenden verschillende producten op staan, dan heb je een onwijs groot magazijn nodig. Dat kost veel geld, maar ook kan je webwinkel zo hard groeien dat het nodig is om een nieuw magazijn te bouwen. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het inschakelen van een fulfilment center. Je hebt dan geen opslagruimte meer nodig aangezien de producten bij de fulfilment center in het magazijn liggen. 

 

Goedkoop verzenden

Als je een fulfilment center de producten laat verzenden, dan bespaar je enorm veel kosten. Je hoeft geen magazijn te huren, hebt minder personeel nodig en ook kun je flink besparen op verpakkingen en materialen. Dit zorgt er dan ook allemaal voor dat het mogelijk is om goedkoop een pakket te verzenden via een fulfilment center. Wil je weten wat dit ongeveer gaat kosten? Dan is het aan te raden om eens telefonisch contact op te nemen met een fulfilment center.

Drop Your Comment

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.